Firefox 0 day in the wild

STOP DIRECT MET FIREFOX!


Enkele uren geleden is er een gevaarlijk lek ontdekt in de webbrowser van Firefox en de Tor browser-bundel!


Veiligheidsexperts (o.a. van Sucuri) adviseren om direct te stoppen met het gebruik van Firefox totdat het Firefox dev-team deze kwetsbaarheid opgelost heeft. In de regel gebeurt dat vrij snel.

Het is ongebruikelijk voor ons om niet-hositng gerelateerde waarschuwingen uit te brengen, maar vanwege het gevaar en de impact die het kan hebben, wijken wij hier nu van af.

Wij vragen u om iedereen te waarschuwen die Firefox gebruikt om direct daarmee te stoppen en tijdelijk een andere browser te kiezen zoals Google Chrome, Internet Explorer, Safari, etc.

Wij adviseren die gebruikers om de site van Firefox te raadplegen en een update van de software af te wachten!


Het lek geeft een aanvaller de mogelijkheid om een script uit te voeren op uw Windows werkstation. Het lek is nu publiek bekend en dat betekent dat iedere hacker ter wereld nu toegang heeft. Er is op het moment van publiceren van dit bericht nog geen oplossing beschikbaar.

Er wordt connectie gelegd door een IP-adres afkomstog van OVH in Frankrijk. Maar de kwaadaardige code kan nu snel andere werkstations met malware en ransomware infecteren. Omdat de code nu publiek bekend is zuillen er ook snel varianten van deze aanval ontstaan.

FDMSTUDIO 30-11-2016 11:44
 


Wednesday, November 30, 2016

« Terug